Resultat Unghundskampen 2013-2014

Äntligen har nästan alla resultat kommit in och antagligen har de som inte redovisat sitt resultat inte heller har något att redovisa. Förhållandena var svåra på många håll och alla som ville kunde inte starta men vi är glada och tacksamma för alla som tog sig ut i denna för rasen så viktiga tillställning. Ändå blev resultatet över förväntan. Det blev till slut 41 hundar som kom till start och priserna fördelades så här:

8 stycken 1:a pris

5 stycken 2:a pris

10 stycken 3:e pris

Totalt 23 prisdrev viket ger en prisprocent på 56% vilket är fantastiskt. Det visar att Hamiltonstövaren är att räkna med framöver på våra jaktprov och uttagningar.                                                                                                                             

Stort grattis till Buspersgårdens Sixten och ägaren Gunnar Karsbo Edsbyn som blev årets vinnare av unghundskampen. Nu får vi fundera på vad vi kan förbättra till nästa år för att få så många startande som möjligt till denna för rasen så viktiga arrangemang. Börja redan nu att ladda och se till att anmäla er. Om vi ska summera de två unghundskamperna som vi genomfört så kan man summera detta med ett ord: succe. Inte mindre än 118 hundar på två säsonger anmälde till kampen och om detta sprids ut bland alla Hamiltonägare så borde vi få ännu fler startande kommande säsong. Som vanligt är detta ett försök till att avdramatisera det här med jaktprov så att alla som vill men inte vågar också ska komma till start. Även i år finns det ett antal som aldrig varit på jaktprov och vi hoppas att alla Hamilton uppfödare ute i landet förstår vikten av detta och pushar och stöttar valpköparna att komma till start.

Priserna kommer som vanligt att delas ut och utlottas på vårt årsmöte i Flen 17/5 2014.

Stort tack till de i avelsnämnden som engagerar sig och gör detta möjligt.

Resultat för alla hundar finns här

i87206092._szw1280h1280_

Vinnaren Buspersgårdens Sixten

Svenska Hamiltonstövareföreningen genom Lars Olofsson