SM i Sollefteå – Hamiltonplaceringar

Mycket bra prestationer av våra duktiga representanter för Hamiltonrasen trots att det inte blev någon pallplacering. Efter första dagen så låg hamilton bra till  (placeringar 4, 5 och 7) då samtliga hade ett 3dje pris och det fanns fortfarande goda förhoppningar om bra placeringar för samtliga.

Ina och Urax är båda födda 2010 så de är väldigt unga och har framtiden för sig.

hamilton_sm

Slutresultat:

Placering 4:  S11390/2006 Göingebygdens Fixa, ägare Tommy Blomqvist, Ljungby.
Dag 1: 75/56
Dag 2: 120/58
Det var stolpe ut för Göingebygdens Fixa. Det fattades enbart 5 minuter för att få en elitetta och då hade det krävts två poäng till för att passera finnen som vann. Dessutom så var hon enbart två ynka poäng från en andra plats och enbart en (!) poäng från pallen förutsatt att drevminuterna var de samma som hon fick. Fixa fick en elittvå liksom finnarna som placerade sig på silver och bronsplatsen. Mycket duktig tik som hade varit värd en pallplats!

Placering 6: SE42052/2010 Ina, ägare Jonny Nylunda, Morjärv
Dag 1: 43/52
Dag 2: 48/53
Ina drev till ett 3dje pris båda dagarna. Väldigt duktig. Hon är ärlig och släpper inget skall varken på slag eller tappt, så hon fick definitivt inga ”gratisminuter”. En genomärlig och trevlig tik!

Placering 8: SE29800/2010 Liljaskogens Urax, ägare Britta Lindgren, Kåge.
Dag 1: 66/54
Dag 2: 0/22
Efter första dagen hade Urax ett 3dje pris och låg då femma med förhoppning på ett gott slutresultat. Dag 1 hade Urax upp en hare som gick väldigt trångt som han till slut tappade bort. Dag två hade Urax dåliga slag och efter förflyttning kom han inte på något slag. Man skall inte ha ”otur” för att få en bra placering men det kan man säga att Urax hade. En väluppfostrad hane med framtiden för sig!