Älvsjömässan 2014

ÄLVSJÖMÄSSAN 13-14/12-2014

                                                                                        

 

mms_img-1001541000

 

Cartouche med Michela Persson beredd att visa upp sig på hundparaden.

125 årsjubilerande Svenska Kennelklubben bjöd in till en stor ”fest” för både de svenska raserna samt många flera utländska raser. Ett välorganiserat arrangemang med ett stort utbud av olika aktiviteter och föreläsningar. En stor utmaning för besökarna var att kunna ta del av allt som erbjöds. Svenska Stövarklubben hade ställt upp för sina fyra svenska raser. Nämligen hamiltonstövaren, schillerstövaren, smålandsstövaren och gotlandsstövaren. Tre av raserna fanns representerade i montern och det kunde konstateras att intresset är ganska så stort för våra hundar. Visst kanske vi kan förvånas av att vi får frågan om de kan användas som sällskapshundar.

 

Stor heder till de som visade sina hundar och svarade på alla de frågeställningar de fick av både ung som gammal. Något som berörde flera besökare var att få känna på en vargangripen stövare och se bilder på angreppet. Ägarna till hunden förklarade på ett lugnt sätt hur hunden frisknat till och kunnat gå vidare. Inga aggressiva uttalande mot vargen kunde höras.

Rasparaden som genomfördes med ett något pressat tidsschema. Här kanske lite synd när det fanns möjlighet att sätta fokus på hundarna som var i rörelse.

Till utställningen kom det flera stövarraser och som vanligt blev det lite olika priser. Fast några fick CACIT.

Sammanfattningsvis så är det nyttigt att samlas med flera raser och byta erfarenheter som förhoppningsvis kommer att gynna stövarna. Samtidigt som den publika delen kommer på vår sida.

 

Roland Halvarsson 2014-12-17