BIR och BIM Jubileumsutsällningen i Piteå

Piteå utsällningen

Bäst i rasen (BIR) blev Svensk Jaktchampion Silva, ägare Sigge Larsson, Silva fick nu sitt tredje certifikat och blev med det även Utställningschampion.

Bäst i motsatt kön (BIM) blev Jösselandets Smirre, ägare Nils Viklund, Gammelstad.

Norrbottens läns stövarklubb firar under detta år sin 100-åriga tillvaro. Som en del i jubiléet arrangerades en stövarutställning 30 maj, för första gången på trivsamma Fårön i Piteå, med bra om än tidvis något blåsigt utställningsväder. Hela 71 nummer fanns i utställningskatalogen, den högsta siffran på flera år i Norrbotten. Rasfördelningen var 1 smålandsstövare, 1 luzerner, 8 schiller, 29 hamilton inklusive en avels- och uppfödargrupp, samt 30 finska stövare. Rutinerade hemmadomaren Gunnar Norlin drog slutsatsen att han nog aldrig tidigare haft ett startfält med så genomgående hög kvalitet på någon stövarutställning.

Hamiltontiken Svensk Jaktchampion Silva kompletterade sin tidigare titel med ett Utställningschampionat samt pris i Avelsklass för fyra unga avkommor. Ägaren Sigge Larsson, Luleå, fick även pris i Uppfödarklass.

Foto och text Allan Bergström