Hamiltonföreningens nya ordförande – Göran Johansson

Hej alla Hamiltonvänner!

Jag får tacka valberedning och medlemmar för förtroendet att få leda Hamiltonstövarföreningen.

Jag är 59 år bor i Norra Östergötland i ett litet brukssamhälle som heter Rejmyre. Jag har hållit på med Stövare och Stövarjakt i snart 50 år. Min far var en inbiten Stövarjägare och i den skolan har man gått.

Jag har varit ordförande i Östergötlands Stövarklubb i en del år. Jag är ledamot i Svenska Stövarklubbens Styrelse sedan ett antal år och är där Utställningsansvarig och vice regelansvarig.     Jag sitter även med som ledamot i Svenska Kennelklubbens Jakthundskommitté sedan ett antal år där mitt ”område” är drivande hundar. Jag är Jaktprovdomare och Exteriördomare sedan många år.

Hundstallet består idag av Hamiltonstövaren Ulfkällas Zeb, en 11-årig hane som fortfarande är på alerten. Göingebygdens Pysen är min andra hane som är 6 år och son till Zeb.

Jag kommer att fortsätta det arbetet som Hamiltonstövarföreningen drivit så framgångsrikt på så många områden, Idag består ju föreningen av ca 1000 medlemmar och naturligtvis kan vi bli fler och det ska vi jobba för. Det finns också en bra strategi hur vårt arbete med vår ras ska fortlöpa.

Det här arbetet skall bli både intressant och kul. Att få jobba med så duktiga medarbetare i Styrelsen och våra medlemmar i landet är en fin känsla.

Jag är övertygad att vi kommer att lyckas att föra den Svenska Nationalrasen Hamiltonstövaren som det självklara valet när man funderar på att skaffa en ny stövare eller en stövare för första gången.

Jag kommer säkert att stöta på er medlemmar och andra ute på någon utställning eller något annan tillställning, kom gärna och prata Hamilton och funderingar ni har på rasen och föreningen.

Jag får önska er alla en skön sommar och en bra start på årets jaktsäsong med våra Hamiltonstövare.

Göran Johansson