2015/2016 års resultat för unghundskampen

Nu finns 2015/2016 års resultat för unghundskampen på hemsidan under Resultat -> Unghundskamp -> Unghundskamp 2015/2016 eller klicka HÄR

 

Äntligen har alla resultat kommit in . Förhållandena var svåra på många håll och alla som ville kunde inte starta. Men vi i Hamiltonföreningen är glada och tacksamma för all er som tog er ut i denna för rasen så viktiga tillställning. Årets resultat blev ändå över förväntan. Det blev till slut 38 hundar kom till start och priserna fördelades så här:

6 stycken 1:a pris

7 stycken 2:a pris

10 stycken 3:e pris

Totalt 23 prisdrev viket ger en prisprocent på 61% vilket är riktigt bra. Det visar att Hamiltonstövaren är att räkna med framöver på våra jaktprov och uttagningar. Tyvärr så var det 13 anmälda hundar som inte kom till start av olika anledningar.                                                                                                                             

Stort grattis till Spjutvikens Saba ägare Sigge Larsson Luleå som blev årets vinnare av unghundskampen i öppen klass och Malmbäckarens Foxii ägare Jesper Karlsson Fjällbacka som vann särskilt rävprovs klass. Resten av resultatet ser ni i resultatlistan. Som vanligt är detta ett försök till att avdramatisera det här med jaktprov så att alla som vill men inte vågar också ska komma till start. Även i år finns det ett antal som aldrig varit på jaktprov med och jag hoppas att alla Hamilton- uppfödare ute i landet förstår vikten av detta och pushar och stöttar era valpköpare att komma till start. Nu får vi ta en funderare på om vi ska fortsätta med detta evenemangs som vi i avelsnämnden tycker är så viktigt för rasen. Det gör sig inte själv och det är alltid någon som har åsikter om hur detta skall skötas.

Priserna kommer som vanligt att delas ut och utlottas på vårt årsmöte. Tid och plats finns på Hamiltonföreningens hemsida inom kort.

Stort tack till alla som engagerar sig och gör detta möjligt.

Mvh Svenska Hamiltonstövareföreningen genom Lars Olofsson