Årsmöte 2018

Lördag den 5 maj hölls föreningens årsmöte uppe i Sollefteå i samband med deras utställning. Många hamiltonstövare ställdes ut med riktigt hög kvalité.
Största klassen i samtliga raser var hamiltonstövare tikar i juniorklass. Där hela 9 stycken ställdes ut. Vilket är positivt för vår framtid. Utställningen slutade med att Hamiltontiken Goldrevs Bea blev BIS.

Efter utställningen hölls årsmötet på Hotell Nipan där många av föreningens medlemmar deltog. Speciellt i år var att Svenska Hamiltonstövareföreningen firar 20 år och samtliga som deltog vid årsmötet tilldelades en snygg blå tröja.
Ordförande till årsmötet valdes Henrik Kårén som gjorde ett utmärkt jobb.
Föreningen avtackade sin styrelsemedlem Lena Wickberg som har under flera år arbetat i föreningen. Ny styrelsemedlem valdes in som ersättare och det blev Bengt Ljungberg som vi i föreningen välkomnar och ser fram emot att arbeta med.

Fina priser delades ut till duktiga hamiltonstövare och vi hade återigen ett otroligt fint prisbord för de unghundar som startade på unghundskampen.
Första pris var en pejl från Tracker, några av de andra priserna var en komradio, vakuumpackare och jakt knivset.  Vilka hundar som vann dessa priser kommer läggas ut på sidan inom kort.

Efter årsmötet avnjöts en god middag på hotellet tillsammans med Svenska Schillerstövare föreningen. Ordförande i Schiller föreningen tilldelade Hamiltonföreningen ett 20 årspris, i form av en hare i glas. Mycket fint som vi i föreningen tackar så otroligt mycket för. Det var en rolig kväll som jag tror att många uppskattade. Tack för alla som deltog och kom på årsmötet, middagen och framför allt ni som ställde ut era vackra hamiltonstövare. Jag vill även tacka domaren Sara Häggkvist som återigen gjorde ett bra jobb i utställningsringen.

 

Placering av bästa hanhund Hamiltonstövare.

Henrik Kårén i rollen som ordförande och några av föreningens medlemmar.

Ordförande i Schillerstövare föreningen överlämnade en hare i glas som 20 års present till Hamiltonföreningen.

Middag tillsammans med Svenska Schillerstövare föreningen.

 

Text och foto

Johanna Flinta