Storslam för hamiltonstövarna på Riksutställningen i Ånge

Storslam för hamiltonstövarna på Riksutställningen i Ånge 20180805. Totalt startade 58 stövare på utställningen som anordnades av Västernorrlands stövarlubb och genomfördes vid Träportens Camping och Restaurang i Borgsjö i naturskön  miljö vid Borgsjön strand. Domare var Göran Johansson som fick döma i väldigt varierande väder, från störtregn till strålande sol. Bland hamiltonstövarna blev Spjutvikens Curre, ägare Walle Danielsson BIR och Rödstamons Lina ,ägare Krister Wikner BIM. Tillika vann Spjutvikens Curre hela utställningen och blev BIS 1 och därmed Sveriges vackraste stövare 2018. I unghundsklasserna hade Kennel av Njuranskog Kjell Norberg sponsrat 1000 kr till bästa stövare i unghundsklass. Det priset vanns av en hamiltonstövare av hans egna uppfödning Eja av Njuranskog ,ägare Martin Olofsson. Bästa veteran vanns också av Hamilton stövare av Joreälvens Ita ägare Marita Lindholm/Magnus Frisk. Att sedan Ida Häggkvist fick priset yngste handler förstärker bara hamiltonstövarnas fina dag på utställningen.

BIM Rödstamons Lina och BIR och vackraste stövare Spjutvikens Curre.
Bästa unghund Eja av Njuranskog
Bästa veteran Joreälvens Ita.
Yngsta Handler blev Ida Häggkvist.
//Thord Hedman