Norge vann raskampen

Det var två fina dagar alla inblandade fick vara med om under årets landskamp mellan Sverige och Norge. Det enda som vi har att klaga lite på var förutsättningarna naturen gav oss. Det var torra vägar och slag som frusit in på morgonen bland annat. Dessutom ganska kraftig blåst första dagen som gjorde att hörbarheten blev dålig när man stod i fel vind.

Deltagare från Norge var NO40671/2015 RB-Emil, äg Rune Briskodden, NO49608/16 Konnerud Kollen´s Peik, äg Per Brauer, NO34652/13 R-Rusken, äg Arnfinn Haugan.

NO40671/2015 RB-Emil, ägare Rune Briskodden

Göran Johansson och det Norska laget

 

 

 

Det svenska laget bestod av SE59142/2013 Åhlstigens Zack II, äg Bengt Ljungberg, SE37486/2011 Krokbuans Driva, äg Patric Nilsson, SE54805/2015 Hundhällens Donna, äg Peter Hagström.

SE59142/2013 Åhlstigens Zack II, ägare Bengt Ljungberg

SE37486/2011 Krokbuans Driva, ägare Patric Nilsson

Resultatet blev att Norge tog en knapp seger med 1 poäng över Sverige och med det fick de med sig hem ett nytt vandringspris som instiftats. Individuell vinnare blev Konnerud Kollen´s Peik! Vi får säga ett stort grattis till våra grannar i väst och önska oss alla väl mött nästa år i Norge. Den inledande kvällen bjöd på julbord och trevligt umgänge och kvällen mellan provdagarna hade vi en liten avelssammankomst där Göran Johansson föredrog läget för hamiltonstövaren i dag. HD frågan gick vi igenom och hur HD sett ut på våra hundar de senaste åren. Vi kommer under våren ta ställning till om vi ska vara fortsatt med i hälsoprogram nivå 2 där det krävs känd HD på hundarna för att få gå i avel eller om vi ska gå ner till hälsoprogram nivå 1 där röntgade hundars resultat registreras av SKK men det är inget vi har med som krav för avel. Stort tack till Smålands stövarklubb som så frikostigt lät oss ha vår landskamp i anslutning till klubbens Kostaprov.
Karin Åström