Tillbaka till Rasmästerskap

Rasmästerskap Februari 2010

Fredagen den 4 februari åkte jag och de Svenska hundägarna som fått sina Hamiltonstövare uttagna till årets raskamp till Norska Selbu. Förväntningarna var stora eftersom vi vunnit de två senaste kamperna. Det Svenska laget bestod av Spärns Storm, Nämndemanbo Ronja och Bomarkens Zaga. det Norska laget bestod av Rs Kita, R-Roma och Dostarps Jajja.

Vi checkade in på Marienborgs gästgiveri vilket skulle visa sig vara ett utmärkt ställe att att både bo och äta på, med närhet till provrutorna och gott om hare. Efter första dagen hade alla hundar utom en drivit till förstapris. Bomarkens Zaga hade otur, efter 113 minuters drev gick haren ner i en avverkning där en skördare hade härjat och där blev det stopp. Norge tog ledningen efter första dagen med fyra poäng så spänningen var på topp.

På kvällen bjöds det på jägarmiddag med Norska specialiteter som vi avnjöt tillsammans med våra Norska vänner.

Till andra dagen hade det snöat lite och föret var på topp. Alla fick upp hare och samtliga drev till full tid vilket resulterade i en Norsk rasmästare vid namn R- Roma, ägare Trond Revhaug. Även i lagtävlingen drog de längsta stråt. Norrmännen vann kampen med 1190-1167. Ett stort grattis till dem.

Vi vill också gratulera Nämdemanbo Ronja till ett Norskt jaktchampionat samt Bomarkens Zaga till något så hedersamt som Nordisk jaktchampion. Spärns Storm är ju som bekant redan Njch. Vi i det Svenska laget vill tacka Norrmännen för en god kamp och ett väl genomfört jaktprov.

Lars Olofsson lagledare

 

raskamp_2010_2011_1

Lars Olofsson gratulerar och överräcker segerbucklan till norska Hamiltonringens ordförande Öystein Sörhaug.

 

raskamp_2010_2011_2

Vinnande Norska laget, Rune Sliper med RS-Kita, Trond Revhaug med rasmästaren R-Roma och Svein Ove Nordsveen med Dosarps Jaja.

 

Norska laget

Rs-Kita – 387ep- 1 Ekl
Ägare. Rune Sliper

Dostarps JaJa – 396ep – 1 Ekl
Ägare  Svein Ove Nordsveen

R-Roma 407 ep – 1 Ekl Rasmästare
Ägare  Trond Revhaug

Svenska laget

Nämndemansbo Ronja- 396ep – 1 Ekl
Ägare Per Gundström

Bomarkens Zaga -386ep – 1 Ekl
Ägare Hans Karsbo

Spärns Storm -385ep – 1 Ekl
Ägare Ove Månsson

Norge: 1190 poäng
Sverige: 1167 poäng